Stay Connected

Agape Cuisine – restaurantul cu sentimente

Agape înseamnă iubirea de Dumnezeu, în greaca veche și este, pe scurt, o poveste la care Bianca Taban, ownerul acestui business, a visat-o mult timp, dar care acum, s-a concretizat.

 

Agape - Bianca Taban1. Ce motivații stau în spatele acestui proiect și ce aduce nou Agape pe piața restaurantelor din România?

Agape a apărut din dorința de a crea un concept care îmbină mai multe laturi artistice. Este o fuziune între arta culinară, cea a designului și arta muzicii. Agape este despre sensibilitate și pasiune, despre cum să dăruiești  momente și amintiri frumoase. Pentru a fi înțeles și descoperit, trebuie vizitat. Există, în primul rând, un contact direct între client și bucătar. Andrea, bucătarul șef, descoperă în cel mai scurt timp preferințele culinare ale clientului discutând cu el și astfel îi creează un preparat pe măsura dorinței acestuia, ceea ce înseamnă că totul poate fi personalizat la noi.

2. În descrierea sa, Agape este despre metafizică, despre artă, despre frumos, despre sentiment. Cum a pornit ideea creării acestui restaurant?

Agape înseamnă iubirea de Dumnezeu, în greaca veche. Avem acest sentiment mereu în suflet și îl punem în tot ceea ce facem. Căci „Nimic nu este mai mare ca omul cu Dumnezeu și nimic mai mic ca omul fără Dumnezeu”. Agape este, pe scurt, o poveste la care am visat mult timp, iar acum s-a concretizat.

3. Bianca, povestește-ne puțin și despre Cheful pe care-l găsim în bucătăria restaurantului Agape. Cum l-ai ales și ce calități îl recomandă?

Andrea Di Russo este un profesionist și un om minunat și asta se vede în bunătățile pe care le scoate din bucătărie. Pentru mine, este o mare bucurie că l-am cunoscut și că formăm o echipă. Andrea are origini siciliene și o experiență de 15 ani în domeniu, gătind pe malul mării, lângă Roma, unde a dobândit capacitatea de recunoaște calitatea și tehnica de a găti pește și fructe de mare. Fiind într-o constantă nevoie de evoluție, a hotărât să lucreze și în zone montane, unde a putut să îți dezvolte și tehnica de gătire a cărnii, a vânatului și a ciupercilor de pădure.

Citeste restul articolului pe Forbes.ro

Leave a reply

Despre mine

Probabil daca ati ajuns aici aveti deja o idee despre mine, m-ati privit de la distanta prin prisma unor povesti mai putin …sau mai mult, beletristice.

… citeste mai mult …

Bianca Taban

Agape Restaurant & Market

Adresa
Calea Floreasca 198-200
Bucharest, Romania

Program
L-D: 12:00 – 23:00

Stay Connected

×